Een Travellerspoint blog

Vrijdag 21 juni: Tok - Kenny Lake

sunny 24 °C

De wekker gaat weer om 8 uur, en iets later staan we op. Ontbijten doen we bij de camping waar de 4 pancakes met rendierworst goed smaken. Daarna gaan we zoek naar een telefoon om de shuttlebus naar Mc Carthy voor morgen te reserveren. De telefoons op de camping blijken allemaal te zijn weggehaald, maar volgens het meisje achter de balie van de camping zou er in de supermarkt in Tok nog een telefoon moeten zijn. Die is er inderdaad, maar hij wil alleen geen muntjes meer slikken. We doen wel nog even wat boodschappen, en gaan dan naar het Visitor Center aan de overkant. Daar is gelukkig wel een telefoon die muntjes wil hebben. Een eerst poging gaat helaas mis, wat ons al 5 kwartjes kost. Voor de tweede poging moeten we een beroep doen op de baliemedewerkster, die na enig aandringen wel wil wisselen en dan meteen met 20 kwartjes aankomt. Vervolgens lukt het wel om de shuttlebus te reserveren. Ze zullen ons oppikken bij de camping in Chitina.
Nadat we ook nog bier hebben gehaald verlaten we definitief Tok en de Alaska Highway en rijden via Highway 1, de Tok Cutoff, richting Glenallen. In het begin is de weg nog redelijk, maar Christochina is het weer bar en boos en schudden en deinen we weer alle kanten op. In Gakona stoppen we even omdat daar een oud roadhouse is en omdat Mellius daar de vorige keer op de camping heeft gestaan.
DSCN0636.jpg
Daarna rijden we snel verder naar Glenallen, waar de Glenn Highway (Highway 1) en de Richardson Highway (Highway 4) elkaar kruisen.
DSCN0642.jpg
In Glenallen kijken we even in een algemeen Visitor Center en rijden dan door naar Copper Center waar een Visitor Center van het Wrangell-St.Elias National Park zit. Daar bekijken we een film over het park waaruit blijkt dat het park het grootste park is van de USA en dat het groter is dan heel Zwitserland. Het park is niet erg toegankelijk: als je niet dagenlang wilt gaan hiken kun je eigenlijk maar 1 ding doen en dat is een bezoek aan McCarthy en de Kennecott Mines. Een stukje verderop slaan we af om Highway 10 naar Chitina op te gaan. Ook hier hebben we alvast mooi uitzicht op de bergen van het park.
DSCN0646.jpg
Chitina zou een camping moeten hebben, en een advertentie in een gidsje belooft heel wat. Maar als we aankomen blijkt de camping niet meer te zijn dan een parkeerplaats van grote stenen. Je kunt er je afvalwater nog dumpen, maar dat is ook de enige voorziening. Er zijn geen WC's, laat staan douches. Hier willen we niet overnachten. We besluiten om dan maar naar de camping in Kenny Lake (20 mijl terug) te gaan, die Mellius nog kent uit 2005. De mensen in de enige camper die op deze camping staat kijken wat ongelukkig als we weer wegrijden.
We rijden eerst nog door naar Chitina om een telefoon te zoeken. Die vinden we inderdaad en zo kunnen we de mensen van de Kennicott Shuttle vragen om ons in Kenny Lake op te pikken in plaats van Chitina. Het is gelukkig geen probleem. Via de bochtige en hobbelige weg rijden we naar Kenny Lake. Daar staan maar liefst 2 campers, dus we kunnen er nog bij. Het restaurant bij de camping blijkt helaas gesloten te zijn, dus moeten we vanavond weer zelf koken.
Als we bij onze plek aankomen blijkt daar alleen stroom te zijn, terwijl wij ook water en riool hadden verwacht. Terug bij de receptie blijkt het een misverstand te zijn, er is op elke plek alleen stroom. Voor water en riool is er een gemeenschappelijke plek. Daar rijden we dan eerst maar heen. Terwijl Mellius probeert het afvalwater te lozen wordt hij omringd door een hele horde muggen. Verderop bij het vullen van de verswatertank is het nog een stukje erger. Gelukkig weerhoudt de muggenspray de muggen ervan om ook echt fysiek contact te maken. Als vervolgens de camper op zijn plek staat proberen we  het internet van deze camping uit. Dat blijkt verrassend goed te werken, alles gaat sneller dan ooit tijdens deze vakantie. We profiteren er meteen van door ons weblog flink up te daten door er 5 dagen aan toe te voegen. Daardoor gaan we wel wat aan de late kant naar bed.  

Mileages:
Eindstand:   59.082,7
Vandaag gereden: 230,4 mijl
Totaal gereden:   2.271,6 mijl

Geplaatst door Uris 0:03 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint