Een Travellerspoint blog

Dinsdag 25 juni: Cooper Landing - Homer

semi-overcast 22 °C

Op de normale tijd staan we weer op. Ondanks dat de camping $40,- per nacht kost zijn de douches niet inbegrepen bij de prijs, en dus douchen we maar weer in de camper. Ontbijten doen we weer in de Lodge. Onze ober van gisteren is er ook weer.
Om kwart over 10 vertrekken we van de camping. Een paar kilometer verderop blijken nog wat meer campings en het dorpje Cooper Landing zelf te zijn. Heel veel stelt het overigens ook weer niet voor. In het begin is de weg nog smal en bochtig, maar na zo'n 10 mijl wordt het dal breder en de weg ook. Via Soldotna komen we op de kustweg terecht die ons uiteindelijk rond 2 uur in Homer brengt, ook zo'n beetje het eindpunt van de weg.
DSCN0810.jpg
We stoppen eerst bij het Visitor Center om op zoek te gaan naar info over bearviewing vanuit Homer. We vinden nog een stuk of wat folders van bedrijven die dat aanbieden. De medewerker van het Visitor Center kan ons helaas niet veel verder helpen. Zo'n beetje naast het Visitor Center zit een camping, met zicht op zee. Na enig overleg met de vrouw achter de receptie weten we de mooiste plek te krijgen, die ons een onbelemmerde blik biedt op de Kachemak Bay en de bergen van de Kenai Fjords. DSC_0219.jpg
Nadat alles is geinstalleerd proberen we via de folders en via internet uit te vinden wat de meest aantrekkenlijke bearviewing mogelijkheid is. Nadat we een top 3 hebben gemaakt gaan we naar de receptie om de verschillende bedrijven langs te bellen. De vrouw van de receptie is erg behulpzaam en leent ons ook haar mobiele telefoon uit. Het eerste bedrijf dat we bellen heeft morgen helaas geen plek, en zit ook tot zaterdag vol. Het tweede bedrijf dat we bellen heeft morgen nog wel 2 plekken beschikbaar, dus we kunnen mee! We maken meteen een reservering en moeten, behalve de namen en creditcardgegevens ook ons gewicht opgeven. We spreken af dat we later vandaag nog op hun kantoor langs zullen komen.
Terug in de camper eten we nog even wat en maken ons dan op om naar downtown Whittier te lopen. Als we op het punt staan weg te gaan komt er een oudere man aanlopen die ons in het Nederlands aanspreekt. Hij blijkt in Homer een paar maanden te werken en vakantie te houden en is door de vrouw van de receptie ingeseind dat er Nederlanders op de camping staan. Hij weet ook al dat we op berenjacht gaan en is benieuwd met welk bedrijf we gaan. Als we vertellen dat we met AlaskaBearAdventures gaan begint ie moeilijk te kijken en zegt iets dat hij liever had gezien dat we een andere hadden uitgekozen. Waarom vertelt ie er niet duidelijk bij. Wij vinden hem een beetje arrogant overkomen met zijn houding dat hij het allemaal wel weet hier. We besluiten ons verder maar niks van hem aan te trekken.
De camping zit vlakbij de downtown van Homer, maar de Homer Spit (en zeearm) waar het kantoor van AlaskaBearAdventures zit, blijkt niet op loopafstand te zijn. We gaan dus maar terug naar de camping, koppelen de camper af van de stroom en rijden naar de Homer Spit. Na een paar kilometer lange weg komen we op een soort van schiereiland waar een paar campings, veel winkeltjes en veel restaurants zijn. En het kantoor waar we moeten zijn.
270_DSC_1442.jpg
We worden hartelijk ontvangen door Jenna (die we eerder al aan de telefoon hadden) die ons meer informatie over de tocht van morgen geeft. Ze begint meteen met de meest schokkende mededeling: we worden al om 5 uur 's ochtends op het vliegveld verwacht! Door het vroege tijdstip zullen we aankomen op een moment dat de beren het meest actief zijn. Op zich natuurlijk een goed uitgangspunt dat wij ons maar aan moeten passen aan de beren en niet andersom. Ze zijn het enige bedrijf dat al zo vroeg vertrekt. Verder moeten we nog gewogen worden; gelukkig geeft de weegschaal het gewicht aan in pounds, en omdat we daarvan toch de omrekenfactor niet weten zien we ook niet wat de hamburgers e.d. van de afgelopen weken hebben opgeleverd. Met de afspraak dat ze ons om kwart voor 5 van het parkeerterrein bij het vliegveld zullen afhalen vertrekken we weer.
Nadat we nog bij wat winkeltjes hebben gekeken is het ook tijd om te gaan eten. We vinden al snel een restaurant waar het eten best goed smaakt. Wel jammer dat ze standaard zelf al 18% tip rekenen, terwijl wij eigenlijk niet van plan waren de nogal haastige ober meer dan 15% te geven. Na het eten kijken we nog even rond op de Homer Spit en rijden dan weer terug naar de camping om daar te genieten van ons uitzicht. We smeren ook alvast de broodjes om morgen mee te nemen en pakken de tassen daarvoor in. Om half 12 gaan we naar bed.  

Mileages:
Eindstand:   59.570,0
Vandaag gereden: 136,6 mijl
Totaal gereden:   2.758,9 mijl

Geplaatst door Uris 0:51 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint