Een Travellerspoint blog

Woensdag 5 juni: Groningen-Amsterdam-Minneapolis-Anchorage

sunny 21 °C

Het is even wennen, maar deze keer hoeven we niet enom vroeg op om op tijd op Schiphol te zijn. Het is dan ook 10 over 11 als we vertrekken vanuit huis om naar het station te lopen. Daar komen we een kwartier later aan. De trein naar Schiphol staat dan al klaar. Het is een dubbeldekker en omdat we geen zin hebben om de tassen een trap op of af te sjouwen gaan we zitten in een zitje bij het balkon, een soort van privecoupe. Om kwart voor 12 vertrekken we uit Groningen. Na Zwolle gaan over de Hanzelijn, door de polder, naar Amsterdam, langs Lelystad en Almere.
Om 5 voor 2 komen we aan op Schiphol. Daar kopen we eerst een slot voor de tas van Uris en gaan dan naar de incheckbalies. Tenminste wat daar nog van over is, want zelfs het inchecken en labelen van de ruimbagage moet je nu zelf doen. Dat blijkt best gemakkelijk en vlot te gaan. Bij de douane gaat het ook allemaal behoorlijk snel en zo zijn weal om kwart over 2 door alle plichtplegingen heen. Nadat we nog een paar tijdschriften hebben gekocht gaan we naar een restaurant om wat te eten en te drinken. Dat is uiteraard weerschrikbarend duur 17,40 euro voor 2 panini's en een glas vruchtensap. Als dat op is gaan we onze gate maar eens opzoeken. Bij de securitycheck beantwoorden we de gebruikelijke vragen, die deze keer wel door een vriendelijke beambte worden gesteld. Daarna is het nog even wachten voordat we kunnen gaan boarden. Ons vliegtuig is een Airbus A330-300, waarin we redelijk achterin zitten.

Uris met ons vliegtuig

Uris met ons vliegtuig

Onze vertrektijd is officieel 5 uur maar dan zijn er nog 3 passagiers vermist. Een half uur later zijn ze nog niet gevonden, maar is wel hun bagage van boord gehaald en kunnen we eindelijk vertrekken. De vlucht zelf is weinig spannend. Qua eten is de keus weer chicken of pasta, waarbij wij de chicken nemen die best redelijk smaakt. Om iets voor zevenen landen we in Minneapolis, waar het bewolkt en regenachtig is.

Regenachtig Minneapolis

Regenachtig Minneapolis

Gelukkig hoeven we hier niet te blijven. Bij de douane is in eerste instantie maar 1 balie open voor de meer dan 100 niet-Amerikaanse passagiers, maar gelukkig komen er na 10 minuten nog 4 beambten terug van hun koffiepauze en zijn wij er ook redelijk vlot doorheen. Daarna pakken we onze tassen van de band en zetten die 50 meter verder weer op een andere band voor de vlucht naar Anchorange. Daarna gaan we weer verder richting security waar we zonder problemen doorheen komen.
Op onze vlucht naar Anchorange vliegen we in een Boeing 757-200 die toch wel krapper is dan de Airbus die we op de eerste vlucht hadden. We hebben dan ook medelijden met de 3 (mannelijke en vrouwelijke) Wendy's die op de rij voor ons zitten. Het pas qua breedte maar net. Mellius zit met zijn knieen ook tegen de stoel voor hem aan. Gelukkig zet voorbuurman zijn stoel niet achterover. Ondanks de krappe plekken weten we allebei  nog echt wat te slapen. Het laatste stuk hebben we nog een mooi uitzicht op verschillende gletsjers, waar nog heel veel sneeuw op ligt.
Om iets over twaalven 's nachts landen we in Anchorage, waar het net een beetje schemerig is. Nadat we even gewacht hebben verschijnen onze tassen op de band en kunnen we op zoek naar de hotelshuttle. Die is er niet en dus bellen we naar het hotel dat ons weet te vertellen dat de bus onderweg is. Na een klein half uur, als we de moed al bijna hebben opgegeven en al veel anderer busjes van andere hotels voorbij hebben zien komen, verschijnt dan toch het busje van het Ramada-hotel. Op zich heeft ie een excuus want omdat ons hotel downtown ligt moet hij ook het verste rijden. Er worden nog wat meer mensenin het busje gepropt en dan kunnen we gaan rijden. Zo'n 20  minuten later zijn we bij het hotel, waarbij het lukt om als tweede in te checken. Onze kamer is behoorlijk groot en heeft ergens in de verte, de beloofde mountainview. Om half 3 gaan we dan maar eens naar bed. In Nederland is het dan al half 12, wat betekent dat onze dag zo'n 27 uur heeft geduurd. Ondanks het licht (de zon komt alweer bijna op) slapen we dan ook al snel.

Geplaatst door Uris 0:57 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

(Berichten 26 - 26 uit 26) « Pagina 1 2 3 4 5 [6]