Een Travellerspoint blog

Zondag 30 juni: Weer thuis!

semi-overcast 20 °C

Na een paar  uur dommelen en een paar uur slaap gaan om 11 uur de lichten in het vliegtuig om een uur of 11 (1 uur Alaska-tijd) weer aan. Het ontbijt bestaat uit een breakfastsandwich met ei, een banaan, een beetje jus d'orange en uiteraard koffie. Niet  heel overvloedig, maar het kan er mee door. Precies op tijd landen we op Schiphol. Na een kwartier taxien komen we ook daadwerkelijk aan bij de gate. En zo zetten we na 3,5 week weer voet op Nederlandse bodem. De paspoortcontrole is verrassend dichtbij en zo staan we ook zo bij de bagagebanden. Daar liggen al een aantal tassen van onze vlucht maar nog niet die van ons. Er staan ook maar weinig mensen van onze vlucht te wachten, blijkbaar vliegen de meeste mensen door.
Nadat er al 10 minuten geen nieuwe tassen op de band zijn gekomen (en het Scandinavische gezinnetje naast ons steeds wanhopiger wordt) komt op het bord de mededeling dat alle bagage is gelost. Op datzelfde moment komt er ook een grote doos op de band, gevolgd door onze tassen. Ze hebben dus weer een speciale behandeling gehad.
Zonder aandacht van de douane lopen we het winkelgedeelte van Schiphol in. De trein naar Groningen vertrekt om iets over 2 en dat betekent dat wij nog wat tijd hebben om een broodje en een Vifit-drankje (helaas wel 3 dagen over datum) bij de Hema te kopen. Dan zie we op de borden staan dat onze trein niet verder gaat dan Almere, vanwege werkzaamheden. Er wordt ook omgeroepen dat er bussen rijden tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders. Als we even later op het perron staat wordt er aan toegevoegd dat reizigers die naar Zwolle of verder moeten beter via Amersfoort kunnen reizen, de oude route dus. We verplaatsen ons dus maar naar een ander perron, waar de trein naar Amersfoort met 5 minuten vertraging binnenkomt.
We vinden een goede plek en reizen zonder problemen naar Amersfoort. Daar moeten we 10 minuten wachten voordat de trein naar Groningen aankomt. Een dubbeldekker, en dus gaan we weer op het balkon zitten. In eerste instantie met een klef Duits stel, maar in Zwolle verhuizen we naar een ander balkon (met wat comfortabelere banken) om terecht te komen bij een jonge vader met huilende baby. Ook niet ideaal. Om kwart voor 5 komen we aan in Groningen. Na een kwartiertje lopen komen we om 5 uur thuis aan, waar Shrek en Donkey, en natuurlijk ook Jinke en Doerak, ons enthousiast begroeten.
DSC_0477.jpg
En daarmee komt een einde aan opnieuw een geweldige vakantie!

Geplaatst door Uris 14:51 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint